Wil je graag een keer kennis maken met Yin Yoga? Of heb je het al eens ervaren en wil je je onderdompelen in een lange zachte yogales? Geef je dan op voor deze workshop.

Yin Yoga is een zachtere vorm van yoga die gericht is op het versterken en versoepelen van de gewrichten en het bindweefsel. Je blijft langer in de yoga-houdingen met ondersteuning van bijvoorbeeld bolsters en blokken, zodat het een houding wordt die bij jou past. En waar je je helemaal aan kunt overgeven.

Yin Yoga gaat over loslaten, terwijl je je gewaar bent van alle fysieke en emotionele sensaties in je lichaam. Zo leer je goed te voelen, aandachtig te blijven zonder erover te gaan oordelen en volledig in het moment te zijn.

Yin yoga is gekoppeld aan de 5 elementen vanuit de Chinese Geneeskunde: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Elk element is gekoppeld aan een seizoen, deel van de dag, organen en emoties. Deze elementen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Wanneer ze in balans zijn, is de yin en de yang in jouw lichaam ook in balans.

Er zijn dit les jaar 5 yin yoga workshops waarin elk seizoen het daaraan gekoppelde element centraal staat:

  • 16 september: Aarde
  • 28 oktober: Metaal
  • 25 november: Water
  • 17 februari: Hout
  • 13 april: Vuur

Je kunt deze workshops allemaal maar ook los van elkaar volgen.

Tijd: 14.00-16.00 uur
Docent: Annemarie Sleijffers
Kosten: 30 euro