Dit weekend is voor jou en jou alleen.

Het enige dat je hoeft te doen, is aandacht schenken aan jezelf.

Annet Koenders en Geert Gerats ontvangen je graag in de Hof van Kairos op 16, 17 en 18 november.

In dit weekend mag je alle tijd en aandacht aan jezelf besteden. Je laat bewust de drukte van alledag achter je en je zoekt de rust en eenvoud op. Dit betekent concreet dat we dit weekend in stilte doorbrengen.

Door stil te zijn, neem je vaak helderder waar. Zowel de dingen om je heen zie, hoor, ruik, proef en voel je scherper, maar ook je binnenwereld beleef je intens. De stilte stelt je in staat contact je maken met jezelf, met wie je diep van binnen bent. Het kan voelen als weer thuiskomen.

Thema van het weekend

Dit weekend heeft als thema ‘loslaten en toelaten’. Onze aandacht gaat soms naar gedachtes of gevoelens die je liever loslaat. Maar zodra je dat gaat ‘doen’, lijkt het wel of die gedachtes en gevoelens juist sterker worden. Hoe laat je dat dan los? Vaak ligt de oplossing precies in het tegenovergestelde, de gedachtes en gevoelens er laten zijn, het de ruimte geven en er vriendelijk naar kijken. Het durven toelaten.

In dit weekend gaan we hiermee aan de slag. We nodigen je uit om zelf op onderzoek uit te gaan en te ontdekken hoe loslaten en toelaten voor jou werkt. En zo een stap op je pad te zetten.

Wat gaan we doen

We bieden je een programma aan van yoga, meditatie, stilte wandeling en creatieve activiteiten. Een programma dat erop is gericht lichaam en geest te voeden. Je mag meedoen, maar het hoeft niet. Het is jouw weekend.

Er is een ruime yoga / meditatie ruimte en een huiskamer met comfortabele banken. Er is ook een groot en licht atelier waar je kunt schrijven, schilderen of boetseren of heerlijk kunt mijmeren. Deze wordt verwarmd door een houtkachel waar je je fijn kunt warmen. Ook kun je in de grote tuin of in het omringende landschap mooie wandelingen maken.

Je komt dit weekend tot verstilling, je komt op adem en doet nieuwe inspiratie op.

Er is ook ruimte voor een persoonlijk gesprek om je ervaringen te bespreken.

 

Praktisch

Je verblijft op een ruime eenpersoonskamer.

Er zijn vaste momenten waarop we gezamenlijk eten. Alle maaltijden worden verzorgd door Judith Koning van Koningsmaal.

In de ochtend, middag en avond zijn er diverse activiteiten (yoga, meditatie, creatieve activiteiten, stilte wandelingen). Je mag hier aan meedoen, maar je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen.

Kosten: 325 euro all in.

Inclusief verblijf op een ruimte eenpersoonskamer, gebruik van atelier en yoga/meditatieruimte, gebruik van creatieve materialen (papier, verf, krijt, klei), alle maaltijden (tweemaal diner, tweemaal ontbijt, tweemaal lunch en alle koffie, thee, sap en tussendoortjes), alle begeleiding.

Maximaal 10 deelnemers.