Dit weekend is voor jou en jou alleen.

Het enige dat je hoeft te doen, is aandacht schenken aan jezelf.

18, 19 en 20 oktober 2019 organiseren we weer een Stilteweekend.

In dit weekend mag je alle tijd en aandacht aan jezelf besteden. Je laat bewust de drukte van alledag achter je en je zoekt de rust en eenvoud op. Dit betekent concreet dat we dit weekend in stilte doorbrengen.

Door stil te zijn, neem je vaak helderder waar. Zowel de dingen om je heen zie, hoor, ruik, proef en voel je scherper, maar ook je binnenwereld beleef je intens. De stilte stelt je in staat contact je maken met jezelf, met wie je diep van binnen bent. Het kan voelen als weer thuiskomen.

Wat gaan we doen

We bieden je een programma aan van yoga, meditatie, stilte wandeling en creatieve activiteiten. Een programma dat erop is gericht lichaam en geest te voeden. Je mag meedoen, maar het hoeft niet. Het is jouw weekend.

Er is een ruime yoga / meditatie ruimte en een huiskamer met comfortabele banken. Er is ook een groot en licht atelier waar je kunt schrijven, schilderen of boetseren of heerlijk kunt mijmeren. Deze wordt verwarmd door een houtkachel waar je je fijn kunt warmen. Ook kun je in de grote tuin of in het omringende landschap mooie wandelingen maken.

Je komt dit weekend tot verstilling, je komt op adem en doet nieuwe inspiratie op.

Er is ook ruimte voor een persoonlijk gesprek om je ervaringen te bespreken.

 

Praktisch

Je verblijft op een ruime eenpersoonskamer in de Hof van Kairos in Winterswijjk.

Er zijn vaste momenten waarop we gezamenlijk eten. Alle maaltijden worden verzorgd door Judith Koning van Koningsmaal.

In de ochtend, middag en avond zijn er diverse activiteiten (yoga, meditatie, creatieve activiteiten, stilte wandelingen). Je mag hier aan meedoen, maar je kunt er ook voor kiezen om dat niet te doen.

Kosten: € 335

Inclusief verblijf op een ruime eenpersoonskamer, gebruik van atelier en yoga/meditatieruimte, gebruik van creatieve materialen (papier, verf, kleurpotloden e.d.), alle maaltijden (tweemaal diner, tweemaal ontbijt, tweemaal lunch en alle koffie, thee, sap en tussendoortjes), alle begeleiding.

Maximaal 10 deelnemers.

 

 

Ervaringen van deelnemers aan eerdere stilte weekenden:

Het Weekend vol aandacht was voor mij een keerpunt in het jaar. Het gaf me de rust om weer te voelen wat ik écht nodig had voor mezelf en mijn gezin. En van daaruit de juiste keuzes te maken. Nu – bijna een jaar later – kan ik nog steeds terugvallen op dat gevoel als ik het even niet meer weet. Het is een soort anker geworden, heel fijn!

 

Laten we de tijd laten gaan
waarheen hij wil,

en zie dan hoe weiden hun vee vinden,
wouden hun wild, luchten hun vogels,
uitzichten onze ogen

en ach, hoe eenvoud zijn raadsel vindt.

Dit deel uit een gedicht van Rutger Kopland gaat met je mee tijdens het stilteweekend van Annet. Deels omdat ze op de muur van de eetkamer van de Hof van Kairos geschreven staan, maar veel meer omdat het in mijn ervaring de kern weergeeft van hoe en wat het stilte weekend voor mij heeft betekent: de warmte, de sfeer, de ongedwongenheid, de natuur, de accommodatie, de heerlijke yoga-onderdelen, de uitnodiging tot, en een gevoel dat er altijd genoeg tijd is, zeeën van tijd. En dat alles komt vooral door de manier waarop Annet je mee neemt op deze reis (naar binnen), de manier waarop ze je in de yoga oefeningen meeneemt. De rust en aandacht in haar stem, de vanzelfsprekendheid van haar spreken, de eenvoudige taal die maken dat ik/mijn lijf weet wat de bedoeling is. Tel daar bij op de natuurlijke, autenthieke warme persoonlijkheid van Annet en het feit dat Judith werkelijk overheerlijke en prachtige Koningsmalen op tafel zet, elke keer weer. Kortom: een weekend van pure verwennerij, vol van aandacht en mogelijkheden om eenvoud zijn raadsel te laten vinden.
– Ans Cornel

Wanneer ik aan beide stilte-weekenden in de Hof van Kairos denk zijn dit kernwoorden:
Sfeer van warmte, veiligheid en de uitnodiging om via de stilte, yoga en meditatie echt naar mezelf te luisteren en te zijn met wat er is. Ik vond het heerlijk dat ik de ruimte voelde om te kunnen kiezen aan welke programma onderdelen ik wel/niet mee wilde doen. De dag starten en eindigen met yoga vond ik fijn en ik heb enorm genoten van de maaltijden die met erg veel zorg en aandacht werden bereid.
Al met al weet Annet voor een ieder een mooie sfeer neer te zetten en vond ik het een warm bad, vond ik het beiden keren eigenlijk te kort en ging ik geïnspireerd en letterlijk en figuurlijk gevoed naar huis.
Kortom een aanrader!
– Jannie Maasdam