Kennismaking met het boeddhisme: ‘In de voetsporen van de Boeddha’

Deze cursus is een combinatie van informatie over het leven van de Boeddha en praktische beoefening van meditatie.

Je maakt kennis met het leven en de leer van de Boeddha, onder meer aan de hand van beelden uit een pelgrimage in Noord-India en Nepal. Boeddha betekent ‘ontwaakt’, dat wil zeggen: ontwaakt uit allerlei misverstanden over het leven, over geluk en over de verhouding tot an­de­re mensen en de wereld.

Daarnaast oefenen we ook heel praktisch met mediteren. Hoe kun je comfortabel zitten op een kussen, een stoel of een bankje? Wat leer je van regelmatig mediteren? Hoe is meditatie in je dagelijkse leven in te passen?

Zo verkennen we hoe we Boeddha’s visie in ons actuele, dagelijkse leven tot leven kun­nen brengen.

Er is veel gelegenheid om je ervaringen naar voren te brengen en vragen te stellen. Zo kun je zelf onderzoeken wat dit allemaal voor jou betekent!

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 1,5 uur.

De cursus wordt gegeven door Geert Gerats. Geert verzorgt al ruim 15 jaar lessen in (zen)-meditatie, Boeddhisme en mindfulness. Geert is in 1997 begonnen met zenmeditatie en volgt zelf lessen bij verschillende leraren.

Na afloop van deze cursus kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de meditatiegroep op dinsdagavonden.

Aantal deelnemers: min. 6 personen, max. 15 personen

Datum & tijd: vrijdagavond 3, 10, 17 en 24 juni van 19.00-20.30u
Docent: Geert Gerats

Kosten: 85 euro, inclusief handout

Heb je een Nieuwegein Stadspas? Dan kun je deelnemen aan deze cursus voor een eigen bijdrage van 10 euro.

 

Bij voldoende belangstelling brengen we een bezoek aan de Longquan Tempel van Groot Mededogen in Utrecht. We vragen de boeddhistische monniken een rondleiding met een toelichting te verzorgen. We kunnen daar ook deelnemen aan een boeddhistische dienst.