Kennismaking met het (zen)boeddhisme: ‘In de voetsporen van de Boeddha’

Heb je interesse voor het boeddhisme en wil je weten wat je hier in je alledaagse leven aan kunt heb­ben? Kom dan naar deze cursus.

Je maakt kennis met het leven en de leer van de Boeddha, onder meer aan de hand van beelden uit een pelgrimage in Noord-India en Nepal.

Boeddha betekent ‘ontwaakt’, dat wil zeggen: ontwaakt uit allerlei misverstanden over het leven, over geluk en over de verhouding tot an­de­re mensen en de wereld.

In deze cursus verkennen we voor­­al hoe we Boeddha’s visie in ons actuele, dagelijkse leven tot leven kun­nen brengen.

We staan stil bij het zenboedd­hisme dat in de 4de eeuw in China is ont­staan. ‘Zen’ gaat over ons alledaagse leven en kent een heel praktische instelling. We oefenen ook met mediteren. Hoe kun je comfortabel zitten op een kussen, een stoel of een bankje? Wat leer je van regelmatig mediteren? Hoe is meditatie in je dagelijkse leven in te passen?

Er is veel gelegenheid om je ervargen naar voren te brengen en vragen te stellen. Zo kun je zelf onderzoeken wat dit allemaal voor jou betekent!

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 1,5 uur.

De cursus wordt gegeven door Geert Gerats. Geert verzorgt al ruim 10 jaar lessen in (zen)-meditatie, Boeddhisme en mindfulness , o.a. op de Volksuniversiteit te Nieuwegein. Geert is in 1997 begonnen met zenmeditatie en volgt zelf lessen bij verschillende leraren.

Na afloop van deze cursus kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de meditatiegroep op donderdagavonden.

Aantal deelnemers: min. 6 personen, max. 15 personen

Datum & tijd: woensdagavond 10, 17, 24 juni, 1 juli 19.30-21.00u
Docent: Geert Gerats

Kosten: 60 euro (Heb je een Nieuwegein Stadspas? Dan kun je deelnemen aan deze cursus voor een eigen bijdrage van 10 euro)