Ademcirkel Omarm de Lente

We ademen elke dag meer dan 20.000 keer. En dan toch, hoe vaak ben jij je eigenlijk bewust van hoe je ademt? Ademen doen we het grootste deel van de dag automatisch, terwijl adem ons veel laat zien over hoe we in het leven staan. Je ademt zoals je leeft en dat is nu precies waar je je bewust van wordt met ademwerk. Waar stroomt jouw adem van nature makkelijk en waar ben je misschien wat meer teruggetrokken? Ervaar het tijdens deze ademcirkel.

Wat is een ademcirkel?
Een ademcirkel is een innerlijke reis, waarbij je op een matje ligt en samen met een groep ademt. De begeleiders zijn bij je aanwezig. Ze nodigen je uit je ademruimte weer helemaal te nemen en daar waar je sensaties ervaart aandacht en adem te brengen. Dat wat opgeslagen ligt in het lichaam geef je ruimte. Oude emoties bijvoorbeeld, of beperkende overtuigingen, komen in je bewustzijn en kunnen worden verwerkt en losgelaten. Niet alles in één keer natuurlijk, maar stukje bij beetje. Als alles er mag zijn ontstaat uiteindelijk beweging en kan jouw levensenergie vrij stromen. Je ervaart meer vrijheid. Je gaat dus eigenlijk met de bezem door je innerlijke huis om het op te schonen voor de lente.

Voor wie?
Een ademcirkel is geschikt voor iedereen die…

– nieuwsgierig is naar zichzelf
– inzicht wil in het eigen adempatroon
– het eigen natuurlijke ademhalingspatroon wil herstellen
– de ademhalingscapaciteit wil vergroten
– beter wil worden in voelen
– meer ontspanning en innerlijke rust wil ervaren

Twijfel je of een ademcirkel iets voor je is, neem gerust contact op.

Programma
De ontvangst is om 14 uur met een kopje thee, waarna je je rustig kunt installeren op je mat. We leggen uit wat verbonden adem is en wat je kunt verwachten. We doen een voorbereidende ademoefening om goed in je lijf te komen. Vandaaruit werken we naar een intentie voor de ademsessie. Na een korte pauze gaan we aan de slag met de verbonden ademsessie.

Verbonden ademen betekent dat je de in- en uitademing met elkaar verbindt. Tijdens het actieve gedeelte brengt het verbonden ademen jou in het hier en nu. Je mag voelen wat er nu in je leeft. Daarna volgt een moment van rust en integratie, waarbij dat wat je hebt losgemaakt haar plek mag krijgen. In verbinding met jezelf kun je veel ontspanning en innerlijke kracht ervaren.

We sluiten daarna rustig af met een kopje thee en als je wilt, is er ruimte voor het delen van ervaringen. Om 16.30 nemen we afscheid van elkaar.

 

Datum: zaterdag 16 maart
Tijd: 14.00-16.30 uur.
Begeleiders: Marsja Haanstra & Mieneke Eilander
Kosten: 45 euro

Aanmelden:
Meld je hier rechtstreeks aan bij Marsja Haanstra
(je komt op haar website terecht waar je nog iets meer kunt lezen over de ademcirkel en de begeleiders van deze workshop en waar je het aanmeldformulier vindt)