Naast wekelijkse lessen, kun je in Yoga Studio Nieuwegein ook diverse workshops en cursussen volgen. Niet alleen op het gebied van yoga maar ook andere, specifieke workshops op het gebied van ontspanning, aandacht en inspiratie. Laat je verrassen door ons aanbod!

Beginnerscursus Yoga & Meditatie

Op zoek naar rust in je hoofd? Behoefte aan ontspanning in je lijf? Gehoord over yoga, meditatie & mindfulness? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee met de beginners cursus yoga & meditatie!

Cursus Mindful met je stress omgaan

Stress lijkt onont­koom­baar in de­ze tijd. Maar de vraag is: hoe ga je ermee om? In deze cursus ontdek je hoe je door praktische oefening de stress in jouw dagelijkse leven leert ‘managen’.

Ouder & Kind Yoga workshop

Ouder & Kind yoga voor kinderen samen met een volwassene. Een vader of moeder, maar ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Zolang het maar iemand is waar het kind vertrouwd mee is. Doe mee en ervaar wat er allemaal mogelijk is met kinderyoga! In deze workshop staat een thema centraal en komen alle elementen van kinderyoga aan bod…

Ouder & Kind mindfulness cursus

In deze kennismakingstraining van 4 weken leren kinderen samen met één ouder door aandachtsoefeningen, hoe aandacht werkt en hoe ze die bewuster in het hier en nu kunnen gebruiken.

Baby yoga cursus

Yoga met je baby: samen bewegen, ontdekken en ontspannen! Yoga met je baby is een combinatie van aanraken, aaien, vasthouden en bewegen.

Peuter yoga cursus

Een heerlijk ontspannen uurtje met je peuter, waarin we rekken, strekken maar ook spelen en masseren. Kortom, een uurtje vol pret met als resultaat een heerlijk ontspannen peuter (en dus ook een ontspannen mama!)

Wobbelyoga

Door de bewegingen van het Wobbelboard worden de yogahoudingen uitdagender en de avonturen die we meemaken nog leuker!

Seizoensafsluiting / Eindejaar meditatie

In december sluiten wij, het docententeam, graag het jaar samen met alle cursisten af. Dit doen we tijdens de (inmiddels traditionele) eindejaar meditatie.

En in juli sluiten we het seizoen samen af op een zondagochtend, waarbij een aantal docenten, zo mogelijk buiten, yoga en meditatie oefeningen aanbieden.

Stilte weekend ‘loslaten & toelaten’

Door stil te zijn, neem je vaak helderder waar. Zowel de dingen om je heen zie, hoor, ruik, proef en voel je scherper, maar ook je binnenwereld beleef je intens. De stilte stelt je in staat contact je maken met jezelf, met wie je diep van binnen bent. Het kan voelen als weer thuiskomen.

Workshop beter slapen

Een derde van ons leven brengen we slapend door. Een belangrijk deel van ons leven. Maar goed slapen is niet voor iedereen weggelegd en is ook niet altijd vanzelfsprekend. Dan is het fijn hier extra aandacht aan te besteden.

Workshop Yoga tegen rugpijn

Een hele praktische workshop voor iedereen die last heeft van zijn/haar rug en hier iets aan wil doen.

Cursus ‘in de voetsporen van de Boeddha’

Heb je interesse voor het boeddhisme en wil je weten wat je hier in je alledaagse leven aan kunt heb­ben? Kom dan naar deze cursus.

Je maakt kennis met het leven en de leer van de Boeddha, onder meer aan de hand van beelden uit een pelgrimage in Noord-India en Nepal.

 

Do-In en de dynamiek van de 5-elementen

In deze workshop gaan we in op de theorie van de 5 elementen. We gaan per element kijken naar de eigenschappen van het element, de dynamiek tussen de vijf elementen en wat de elementen kunnen betekenen voor je fysieke en mentale gezondheid. Naast de theorie gaan we praktisch aan de slag met kloptechnieken, meridiaanstrekkingen en ademhalingstechnieken.

Yin Yoga introductie workshop

In deze workshop maak je op een toegankelijke manier kennis met de rustige, langzame Yin yoga.

Cursus Yin Yoga

Yin yoga is een een langzame, statische vorm van yoga waarbij de houdingen langer aangehouden worden. De spieren blijven ontspannen waardoor er meer ruimte komt in bindweefsels en gewrichten. Uitgangspunt vormen de meridianen die verbonden zijn met verschillende organen. Door de meridianen te strekken in de houding worden blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer stromen.

 

Workshop Yoga Nidra

Op zoek naar rust en ontspanning? Dan is Yoga Nidra iets voor jou! Yoga Nidra is een krachtige techniek waarbij je leert je bewust te ontspannen. Het lichaam slaapt terwijl je geest helder en wakker blijft.

Stiltedag ‘gewaarzijn’

Een hele dag tijd en aandacht voor jezelf. Om op adem te komen en te ontspannen. Een dag vol rust, ruimte en stilte. Een ‘reset’ moment voor jezelf.

Je gaat met een bijzondere ervaring en met nieuwe energie weer huiswaarts.

Mama Café

Voor ex-cursisten zwangerschapsyoga met baby’s organiseren we ieder half jaar op een zaterdagochtend het Mama Café. Een terugkomochtend mét baby waarin je elkaar weer ziet en spreekt en elkaars baby kunt bewonderen. Ook staan er wat kleine activiteiten op het programma.

Workshop Gemberpakking

In deze workshop laat je eerst de energie stromen met behulp van Do In oefeningen. Daarna geniet je van de warmte van de gemberpakking die je spieren diepgaand laat ontspannen. Als het kompres aan het intrekken is, word je getrakteerd op een klankontspanning

Zomeryoga

Tijdens de zomervakantie stoppen de wekelijkse lessen in de studio. Maar dat betekent niet dat je je yoga moet missen! Want elk jaar organiseren we zomeryoga! Voor iedereen die niet op vakantie is maar wel lekker wil ontspannen. En voor iedereen die yoga eens wil uitproberen!