Naast wekelijkse lessen, kun je in Yoga Studio Nieuwegein ook diverse workshops en cursussen volgen. Niet alleen op het gebied van yoga maar ook andere, specifieke workshops op het gebied van ontspanning, aandacht en inspiratie. Laat je verrassen door ons aanbod!

Yoga om te gronden

In deze yogales neemt Annemarie je mee op haar ontdekkingsreis naar wat gronden precies is en wat het voor je kan betekenen. Door middel van verschillende yoga oefeningen ga je ook zelf ervaren wat dat nu eigenlijk is, zodat je stevig geaard weer naar huis kan.

Yin Yoga

Wil je graag een keer kennis maken met Yin Yoga? Of heb je het al eens ervaren en wil je je onderdompelen in een lange zachte yogales? Geef je dan op voor deze workshop. Yin Yoga is een zachtere vorm van yoga die gericht is op het versterken en versoepelen van de gewrichten en het bindweefsel.

Workshop Zonnegroet

Wat is er mooier en passender dan op (bijna) de langste dag van het jaar de zonnegroet te doen? De zonnegroet combineert stabiliteit, mobiliteit en kracht.

Workshop Meditatie & Mindfulness

Benieuwd naar mindfulness en meditatie? Wil je meer informatie voordat je je inschrijft voor een hele cursus? Doe dan mee met de deze workshop onder leiding van onze ervaren docent Geert Gerats.

Beginnerscursus Yoga en Meditatie

Op zoek naar rust in je hoofd? Behoefte aan ontspanning in je lijf? Gehoord over yoga, meditatie & mindfulness? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee met deze beginners cursus yoga & meditatie!

Cursus Mindful met stress omgaan

Stress lijkt onont­koom­baar in de­ze tijd. Maar de vraag is: hoe ga je ermee om? In deze cursus ontdek je hoe je door praktische oefening de stress in jouw dagelijkse leven leert ‘managen’.

Familie Yoga workshop

Samen met je kind(eren) yoga beoefenen, is een bijzondere ervaring. Je hebt even alle aandacht voor elkaar. Tijdens de les voer je samen verschillende yogaoefeningen uit, leer je hoe je elkaar op een speelse manier kunt masseren en mag je samen ontspannen tijdens de droomreis: een heerlijk moment om weer kind te zijn met je kind(eren) en samen plezier te beleven.

Yoga bij zonsopkomst

Op 22 en 23 december kun je al vroeg terecht voor een hele speciale yogales. Deze staat in het teken van ontwaken en in beweging komen. Zeker in deze donkere dagen is het soms moeilijk op gang te komen, terwijl deze dagen juist ook een heel speciale energie in zich dragen.

Yoga bij kaarslicht

Herstel en ontspan met deze heerlijk milde en extra lange yogales bij kaarslicht. Geef jezelf een moment om weer helemaal tot rust te komen en op te laden.

Critical Alignment Yoga – bovenrug

In deze workshop leer je hoe het zit met de beweeglijkheid in jouw bovenrug en schouders. Hoe ontstaat de spanning daar en hoe kom je er weer vanaf? Hoe kom je uit de negatieve spiraal van spanningsopbouw waar het lichaam vaak zelf niet meer uitkomt? Met oefeningen waarbij we gebruik maken van speciale hulpmiddelen zoals een stripje, een rolletje, een houten boogje of een hoofdstandbankje, ga je op onderzoek uit. Waar zit de spanning en hoe kan je het loslaten?

Critical Alignment Yoga – onderrug

“Onderrugklachten zijn chronische pijnklacht nummer 1 in Nederland, wat aangeeft dat het daar heel vaak misgaat”, aldus Gert van Leeuwen, grondlegger van de Critical Alignment Yoga (CAY). In deze workshop gaan we vooral oefenen zodat je meer begrip en gevoel in de spanning en ontspanning in jouw onderrug krijgt. En zodat je ontdekt wanneer de beweging goed doorgegeven wordt via de onderrug naar het bekken, de heupen en de benen.

Mama Café

Voor ex-cursisten zwangerschapsyoga met baby’s organiseren we ieder half jaar op een zaterdagochtend het Mama Café. Een terugkomochtend mét baby waarin je elkaar weer ziet en spreekt en elkaars baby kunt bewonderen. Ook staan er wat kleine activiteiten op het programma.

Klankontspanning

Laat je meenemen door uiteenlopende akoestische klanken van klankschalen, gong, oceandrum, koshi’s en meer die je in een ontspannen staat brengen en je hoofd leegmaken. Een bijzondere en relaxte start van jouw weekend!

Cursus ‘in de voetsporen van de Boeddha’

Heb je interesse voor het boeddhisme en wil je weten wat je hier in je alledaagse leven aan kunt heb­ben? Kom dan naar deze cursus.

Je maakt kennis met het leven en de leer van de Boeddha, onder meer aan de hand van beelden uit een pelgrimage in Noord-India en Nepal.