Naast wekelijkse lessen, kun je in Yoga Studio Nieuwegein ook diverse workshops en cursussen volgen. Niet alleen op het gebied van yoga maar ook andere, specifieke workshops op het gebied van ontspanning, aandacht en inspiratie. Laat je verrassen door ons aanbod!

Kennismakingslessen Meditatie

Benieuwd naar meditatie? Maar twijfel je waar te beginnen? Doe dan mee met onze kennismakingslessen: een ervaren docent neemt je mee in diverse meditatie en mindfulness oefeningen.

Cursus Mindful in het leven staan

Stress lijkt onont­koom­baar in de­ze tijd. Maar de vraag is: hoe ga je ermee om? In deze cursus ontdek je hoe je door praktische oefening de stress in jouw dagelijkse leven leert ‘managen’.

Critical Alignment Yoga – bovenrug

In deze workshop leer je hoe het zit met de beweeglijkheid in jouw bovenrug en schouders. Hoe ontstaat de spanning daar en hoe kom je er weer vanaf? Hoe kom je uit de negatieve spiraal van spanningsopbouw waar het lichaam vaak zelf niet meer uitkomt? Met oefeningen waarbij we gebruik maken van speciale hulpmiddelen zoals een stripje, een rolletje, een houten boogje of een hoofdstandbankje, ga je op onderzoek uit. Waar zit de spanning en hoe kan je het loslaten?

Critical Alignment Yoga – onderrug

“Onderrugklachten zijn chronische pijnklacht nummer 1 in Nederland, wat aangeeft dat het daar heel vaak misgaat”, aldus Gert van Leeuwen, grondlegger van de Critical Alignment Yoga (CAY). In deze workshop gaan we vooral oefenen zodat je meer begrip en gevoel in de spanning en ontspanning in jouw onderrug krijgt. En zodat je ontdekt wanneer de beweging goed doorgegeven wordt via de onderrug naar het bekken, de heupen en de benen.

Familie Yoga workshop

Samen met je kind(eren) yoga beoefenen, is een bijzondere ervaring. Je hebt even alle aandacht voor elkaar. Tijdens de les voer je samen verschillende yogaoefeningen uit, leer je hoe je elkaar op een speelse manier kunt masseren en mag je samen ontspannen tijdens de droomreis: een heerlijk moment om weer kind te zijn met je kind(eren) en samen plezier te beleven.

Mama Café

Voor ex-cursisten zwangerschapsyoga met baby’s organiseren we ieder half jaar op een zaterdagochtend het Mama Café. Een terugkomochtend mét baby waarin je elkaar weer ziet en spreekt en elkaars baby kunt bewonderen. Ook staan er wat kleine activiteiten op het programma.

Klankontspanning

Laat je meenemen door uiteenlopende akoestische klanken van klankschalen, gong, oceandrum, koshi’s en meer die je in een ontspannen staat brengen en je hoofd leegmaken. Een bijzondere en relaxte start van jouw weekend!

Peuter yoga

Een heerlijk ontspannen uurtje met je peuter, waarin we rekken, strekken maar ook spelen en masseren. Kortom, een uurtje vol pret met als resultaat een heerlijk ontspannen peuter (en dus ook een ontspannen mama!)

Cursus ‘in de voetsporen van de Boeddha’

Heb je interesse voor het boeddhisme en wil je weten wat je hier in je alledaagse leven aan kunt heb­ben? Kom dan naar deze cursus.

Je maakt kennis met het leven en de leer van de Boeddha, onder meer aan de hand van beelden uit een pelgrimage in Noord-India en Nepal.

Stiltedag 2020

Een hele dag tijd en aandacht voor jezelf. Je laat bewust de drukte van alledag achter je en zoekt de rust en eenvoud op. Om op adem te komen en te ontspannen. Een dag vol rust, ruimte en stilte. De stilte stelt je in staat contact je maken met jezelf, met wie je diep van binnen bent. Het kan voelen als weer thuiskomen. Een ‘reset’ moment voor jezelf.

Workshop Gemberpakking

Verwarmen, ontspannen & opladen met een gemberpakking

We beginnen deze workshop met Do In strekkingen en massage technieken o.l.v. Manon Smits-Acket, shiatsu therapeute en Do In docent.

Seizoensafsluiting / Eindejaar meditatie

In december sluiten wij, het docententeam, graag het jaar samen met alle cursisten af. Dit doen we tijdens de (inmiddels traditionele) eindejaar meditatie.

En in juli sluiten we het seizoen samen af op een zondagochtend, waarbij een aantal docenten, zo mogelijk buiten, yoga en meditatie oefeningen aanbieden.