Naast wekelijkse lessen, kun je in Yoga Studio Nieuwegein ook diverse workshops en cursussen volgen. Niet alleen op het gebied van yoga maar ook andere, specifieke workshops op het gebied van ontspanning, aandacht en inspiratie. Laat je verrassen door ons aanbod!

Zomeryoga

Tijdens de zomervakantie stoppen de wekelijkse lessen in de studio. Maar dat betekent niet dat je je yoga moet missen! Want elk jaar organiseren we zomeryoga! Voor iedereen die niet op vakantie is maar wel lekker wil ontspannen. En voor iedereen die yoga eens wil uitproberen!

Open lesavond meditatie & mindfulness

Heb je nog niet zoveel ervaring met meditatie en wil je deelnemen aan de vaste groep ‘meditatie & mindfulness’ op donderdagavonden?

Doe dan mee met de gratis open lesavond!

Beginnerscursus Yoga & Meditatie

Op zoek naar rust in je hoofd? Behoefte aan ontspanning in je lijf? Gehoord over yoga, meditatie & mindfulness? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee met de beginners cursus yoga & meditatie!

Familie Yoga workshop

Ouder & Kind yoga voor kinderen samen met een volwassene. Een vader of moeder, maar ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Zolang het maar iemand is waar het kind vertrouwd mee is. Doe mee en ervaar wat er allemaal mogelijk is met kinderyoga! In deze workshop staat een thema centraal en komen alle elementen van kinderyoga aan bod…

Klankontspanning

Laat je meenemen door uiteenlopende akoestische klanken van klankschalen, gong, oceandrum, koshi’s en meer die je in een ontspannen staat brengen en je hoofd leegmaken. Een bijzondere en relaxte start van jouw weekend!

Cursus Mindfulness voor dag en nacht

In deze cursus leer je hoe jij mindful in het leven kan gaan staan. Hoe je omgaat met gepieker in je hoofd, met heftige emoties, stress en pijn. Met praktische oefeningen helpen we je op weg.

Stilte weekend 2019

Door stil te zijn, neem je vaak helderder waar. Zowel de dingen om je heen zie, hoor, ruik, proef en voel je scherper, maar ook je binnenwereld beleef je intens. De stilte stelt je in staat contact je maken met jezelf, met wie je diep van binnen bent. Het kan voelen als weer thuiskomen.

Kennismakingslessen Yoga

Benieuwd naar yoga? Maar twijfel je waar te beginnen? Doe dan mee met onze kennismakingslessen: stap voor stap neemt de docent je mee langs houdingen, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen.

Kennismakingslessen Meditatie

Benieuwd naar meditatie? Maar twijfel je waar te beginnen? Doe dan mee met onze kennismakingslessen: een ervaren docent neemt je mee in diverse meditatie en mindfulness oefeningen.

Peuter yoga cursus

Een heerlijk ontspannen uurtje met je peuter, waarin we rekken, strekken maar ook spelen en masseren. Kortom, een uurtje vol pret met als resultaat een heerlijk ontspannen peuter (en dus ook een ontspannen mama!)

Critical Alignment Yoga – bovenrug

In deze workshop leer je hoe het zit met de beweeglijkheid in jouw bovenrug en schouders. Hoe ontstaat de spanning daar en hoe kom je er weer vanaf? Hoe kom je uit de negatieve spiraal van spanningsopbouw waar het lichaam vaak zelf niet meer uitkomt? Met oefeningen waarbij we gebruik maken van speciale hulpmiddelen zoals een stripje, een rolletje, een houten boogje of een hoofdstandbankje, ga je op onderzoek uit. Waar zit de spanning en hoe kan je het loslaten?

Critical Alignment Yoga – onderrug

“Onderrugklachten zijn chronische pijnklacht nummer 1 in Nederland, wat aangeeft dat het daar heel vaak misgaat”, aldus Gert van Leeuwen, grondlegger van de Critical Alignment Yoga (CAY). In deze workshop gaan we vooral oefenen zodat je meer begrip en gevoel in de spanning en ontspanning in jouw onderrug krijgt. En zodat je ontdekt wanneer de beweging goed doorgegeven wordt via de onderrug naar het bekken, de heupen en de benen.

Cursus Mindful in het leven staan

Stress lijkt onont­koom­baar in de­ze tijd. Maar de vraag is: hoe ga je ermee om? In deze cursus ontdek je hoe je door praktische oefening de stress in jouw dagelijkse leven leert ‘managen’.

Cursus ‘in de voetsporen van de Boeddha’

Heb je interesse voor het boeddhisme en wil je weten wat je hier in je alledaagse leven aan kunt heb­ben? Kom dan naar deze cursus.

Je maakt kennis met het leven en de leer van de Boeddha, onder meer aan de hand van beelden uit een pelgrimage in Noord-India en Nepal.

Baby yoga cursus

Yoga met je baby: samen bewegen, ontdekken en ontspannen! Yoga met je baby is een combinatie van aanraken, aaien, vasthouden en bewegen.

Seizoensafsluiting / Eindejaar meditatie

In december sluiten wij, het docententeam, graag het jaar samen met alle cursisten af. Dit doen we tijdens de (inmiddels traditionele) eindejaar meditatie.

En in juli sluiten we het seizoen samen af op een zondagochtend, waarbij een aantal docenten, zo mogelijk buiten, yoga en meditatie oefeningen aanbieden.

Mama Café

Voor ex-cursisten zwangerschapsyoga met baby’s organiseren we ieder half jaar op een zaterdagochtend het Mama Café. Een terugkomochtend mét baby waarin je elkaar weer ziet en spreekt en elkaars baby kunt bewonderen. Ook staan er wat kleine activiteiten op het programma.