Vera Markesteijn

Na mijn studie aan de PABO heb ik een extra studiejaar Remedial Teaching gevolgd en startte ik mijn werkzame leven in het (basis)onderwijs. Daar heb ik in verschillende groepen lesgegeven. In 2007 heb ik met veel plezier de opleiding kinderyoga gevolgd bij Samsara te Bilthoven en met goed gevolg afgerond. Sindsdien heb ik spelenderwijs ontspanningsoefeningen, yoga en mandala tekenen in de klas aangeboden. Dat was zeker een uitdaging, gezien de hectiek en de drukte van alledag, maar de reacties van de kinderen maakten dat zeer de moeite waard. Ik merkte de positieve effecten niet alleen op de kinderen zelf, maar ook op de interactie onderling.

Na 9 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, heb ik ervoor gekozen om thuis bij mijn kinderen te zijn. Vanaf toen ben ik actief yoga en mindfulness lessen aan kinderen en hun ouders gaan geven.

Gaandeweg heb ik meerdere bijscholingen gevolgd, zodat het lesaanbod veel uitgebreider is geworden. Onder andere baby yoga en peuteryoga!

In 2017 heb ik in Amsterdam de bijscholing voor wobbelyoga gevolgd. Ik geef les op de originele Wobbel (een balance board), wat een extra dimensie geeft aan de yogalessen!

In Yoga Studio Nieuwegein verzorg ik yoga en mindfulness lessen voor kinderen (en hun ouders).