Vera Markesteijn

Na mijn studie aan de PABO heb ik een extra studiejaar Remedial Teaching gevolgd en startte ik mijn werkzame leven in het (basis)onderwijs. Daar heb ik in verschillende groepen lesgegeven. In 2007 heb ik met veel plezier de opleiding kinderyoga gevolgd bij Samsara te Bilthoven en met goed gevolg afgerond. Sindsdien heb ik spelenderwijs ontspanningsoefeningen, yoga en mandala tekenen in de klas aangeboden. Dat was zeker een uitdaging, gezien de hectiek en de drukte van alledag, maar de reacties van de kinderen maakten dat zeer de moeite waard. Ik merkte de positieve effecten niet alleen op de kinderen zelf, maar ook op de interactie onderling.

Ik heb zelf in 2012 een 8 weekse cursus minfulness (MBSR) gevolgd. Dat heeft mij, net als yoga heel veel gebracht. Door yoga en mindfulness leer ik om beter naar mezelf te luisteren, hierdoor ondervind ik meer verdieping, ontspanning en rust in het dagelijks leven.

In 2013 heb ik bij het centrum voor minfulness in Amsterdam de opleiding minfulkids gevolgd en afgerond.

In maart 2015 heb ik bij de Jip en Jan academie van Helen Purperhart een specialisatie peuter en kleuteryoga gevolgd. In het najaar van dat jaar heb ik de baby en dreumes specialisatie daaraan toe mogen voegen!

In Yoga Studio Nieuwegein verzorg ik de yoga en mindfulness lessen voor kinderen. Op (meestal) de eerste zaterdag van de maand geef ik ouder en kind yogales. Op woensdagmorgen geef ik peuteryoga en in het najaar van 2016 komt daar ook babyyoga bij!