Riny Gerritse

Wat yoga voor mij betekent heb ik pas op latere leeftijd ontdekt. Na een lang werkzaam leven in de zorg, vrijwilligerswerk en altijd maar bezig zijn, kreeg ik behoefte aan meer rust, tijd en aandacht voor mezelf. Heb altijd veel aan sport gedaan, waarbij de uitdaging en het mezelf bewijzen voorop stond. Dacht dat yoga niet bij mij paste, totdat ik mij opgaf voor een proefles bij Yoga Studio Nieuwegein. Vanaf het moment dat ik daar binnen stapte voelde het goed.

In het begin was het nog moeilijk om het prestatiegerichte los te laten, maar al snel ervaarde ik dat juist die houding mij beperkte in de uitvoering van de oefeningen. Yoga liet mij ervaren dat hoe harder je streeft naar het doel hoe minder je bereikt. Het is goed zoals het is. Yoga leert mij tevreden te zijn. Door de yogalessen en het oefenen thuis word ik niet alleen bewuster van mijn lichaam, maar het brengt mij ook dichter bij mijn gevoel.

Om mij meer te verdiepen volg ik de Saswitha Opleiding voor yoga en wijsbegeerte in Bilthoven. Saswitha is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn, waarbij de adem de dragende kracht van de beweging is en de aandacht bundelt. Inmiddels volg ik het derde jaar waarin de kennis en ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan verbonden wordt met de chakrafilosofie.

Toen ik na het tweede jaar mijn bevoegdheid om les te geven had behaald, kwam de gedachte om ooit les te mogen geven en mijn ervaringen en enthousiasme voor yoga te delen met anderen steeds vaker bij mij op. Daarom ben ik dan ook vereerd, dankbaar en blij dat Annet mij gevraagd heeft om onderdeel te zijn van haar docententeam.