Ria de Vries

Na gestart te zijn met een studie Nederlands, heb ik in 1987 het roer omgegooid en ben met de HBO-V een nieuwe richting ingeslagen. Verpleegkunde, daar ligt mijn professionele kracht. Op dit moment werk ik met veel plezier als verpleegkundige op een hartfalen polikliniek.

In 1998 werd bij mij MS geconstateerd. Een confrontatie die mij weer nieuwe wegen heeft doen inslaan, o.a. die van yoga. In eerste instantie bood yoga beoefening mij een manier om mijn lichaam op een prettige manier te bewegen en te voelen. Maar daarnaast merkte ik dat yoga mij ook een spiritueel pad bood dat mij deed beseffen dat ik mijn lichaam niet bén.

Deze ervaring inspireerde mij om de docenten opleiding bij Saswitha in Bilthoven te doen.  Binnen deze opleiding heb ik me vooral verdiept in chakrapsychologie, adem en meditatie.

Verder heb ik een bijscholing stoelyoga gevolgd en een docenten cursus Yin Yoga.

In Yoga Studio Nieuwegein geef ik yoga vitaal, rustige yoga en stoelyoga. Een van de uitgangspunten in de lessen is het kijken naar mogelijkheden. Als je iets een obstakel noemt, dan is het een obstakel. Maar noem je het een mogelijkheid, dan is het een mogelijkheid

Ook kun je met mij in de studio een individuele afspraak maken voor een consult ‘adem en ontspanning’ of een privéles.