Naast wekelijkse lessen, kun je in Yoga Studio Nieuwegein ook diverse workshops en cursussen volgen. Niet alleen op het gebied van yoga maar ook andere, specifieke workshops op het gebied van ontspanning, aandacht en inspiratie. Laat je verrassen door ons aanbod!

Kennismakingsmiddag Oosterse wijsheid: Terug naar de bron: India

De tradities van yoga en (zen) meditatie komen uit het Oosten. Als je nieuwsgierig bent naar deze oorsprong, kom dan naar deze bijzondere middag! Deelname is gratis.

Ouder & Kind Yoga workshop

Ouder & Kind yoga voor kinderen samen met een volwassene. Een vader of moeder, maar ook opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Zolang het maar iemand is waar het kind vertrouwd mee is. Doe mee en ervaar wat er allemaal mogelijk is met kinderyoga! In deze workshop staat een thema centraal en komen alle elementen van kinderyoga aan bod…

Wat wil er van binnenuit nu naar buiten?

Je maakt helder wat bij jou van binnen al aanwezig is en nu naar buiten wil komen, tot volle bloei wil komen. Het is er precies de juiste tijd voor! Via yoga, meditatie, een ontspannend klankenbad en intuïtieve schrijfoefeningen maak je contact met je wakkere zelf.

Cursus ‘in de voetsporen van de Boeddha’

Heb je interesse voor het boeddhisme en wil je weten wat je hier in je alledaagse leven aan kunt heb­ben? Kom dan naar deze cursus.

Je maakt kennis met het leven en de leer van de Boeddha, onder meer aan de hand van beelden uit een pelgrimage in Noord-India en Nepal.

 

Stilte weekend ‘loslaten & toelaten’

Door stil te zijn, neem je vaak helderder waar. Zowel de dingen om je heen zie, hoor, ruik, proef en voel je scherper, maar ook je binnenwereld beleef je intens. De stilte stelt je in staat contact je maken met jezelf, met wie je diep van binnen bent. Het kan voelen als weer thuiskomen.

Meditatie & Mindfulness introductie

In deze introductie cursus maak je intensief kennis met meditatie en mindfulness. Het oefenen staat hierin centraal. Er is veel aandacht voor de juiste zithouding. We zitten op een kussen of een bankje. Als dat niet goed mogelijk is, mag je ook op een stoel zitten.

Yin Yoga introductie workshop

In deze workshop maak je op een toegankelijke manier kennis met de rustige, langzame Yin yoga.

Cursus Yin Yoga

Yin yoga is een een langzame, statische vorm van yoga waarbij de houdingen langer aangehouden worden. De spieren blijven ontspannen waardoor er meer ruimte komt in bindweefsels en gewrichten. Uitgangspunt vormen de meridianen die verbonden zijn met verschillende organen. Door de meridianen te strekken in de houding worden blokkades opgeheven en kan de levensenergie weer stromen.

 

Workshop Yoga Nidra

Op zoek naar rust en ontspanning? Dan is Yoga Nidra iets voor jou! Yoga Nidra is een krachtige techniek waarbij je leert je bewust te ontspannen. Het lichaam slaapt terwijl je geest helder en wakker blijft.

Cursus Mindful met je stress omgaan

Stress lijkt onont­koom­baar in de­ze tijd. Maar de vraag is: hoe ga je ermee om? In deze cursus ontdek je hoe je door praktische oefening de stress in jouw dagelijkse leven leert ‘managen’.

Stiltedag ‘gewaarzijn’

Een hele dag tijd en aandacht voor jezelf. Om op adem te komen en te ontspannen. Een dag vol rust, ruimte en stilte. Een ‘reset’ moment voor jezelf.

Je gaat met een bijzondere ervaring en met nieuwe energie weer huiswaarts.

Workshop beter slapen

Een derde van ons leven brengen we slapend door. Een belangrijk deel van ons leven. Maar goed slapen is niet voor iedereen weggelegd en is ook niet altijd vanzelfsprekend. Dan is het fijn hier extra aandacht aan te besteden.

Mama Café

Voor ex-cursisten zwangerschapsyoga met baby’s organiseren we ieder half jaar op een zaterdagochtend het Mama Café. Een terugkomochtend mét baby waarin je elkaar weer ziet en spreekt en elkaars baby kunt bewonderen. Ook staan er wat kleine activiteiten op het programma.

Zomeryoga

Tijdens de zomervakantie stoppen de wekelijkse lessen in de studio. Maar dat betekent niet dat je je yoga moet missen! Want elk jaar organiseren we zomeryoga! Voor iedereen die niet op vakantie is maar wel lekker wil ontspannen. En voor iedereen die yoga eens wil uitproberen!

Seizoensafsluiting / Eindejaar meditatie

In december sluiten wij, het docententeam, graag het jaar samen met alle cursisten af. Dit doen we tijdens de (inmiddels traditionele) eindejaar meditatie.

En in juli sluiten we het seizoen samen af op een zondagochtend, waarbij een aantal docenten, zo mogelijk buiten, yoga en meditatie oefeningen aanbieden.

Workshop Gemberpakking

In deze workshop laat je eerst de energie stromen met behulp van Do In oefeningen. Daarna geniet je van de warmte van de gemberpakking die je spieren diepgaand laat ontspannen. Als het kompres aan het intrekken is, word je getrakteerd op een klankontspanning